Coș cumpărături
Coș cumpărături
Filtre produse
Producator
Cafea Boabe - Etiopia Yirgacheffe
Preț cu TVA: 32 lei
Status:Pe stoc
Greutate: 0.25 kg

Alege o opțiune

RemoveAdd
Cod produs: Etiopia Yirgacheffe
Producător: Noel Espresso

Etiopia - Yirgacheffe

 

Cafea Boabe Prăjită de cafea arabica din Etiopia - Yirgacheffe aromă intensă, Are un gust plăcut, boabe de cafea cu un corp plin și rotunde, intensitate medie, cu note aromatice care amintesc de condimente și fructe citrice, gust persistent.

  Caracteristici

Etiopia - Yirgacheffe
 

  Utilizare

automate de cafea, espresoare cafea, cafetiere, moka

  Tip cafea

cafea boabe proaspăt prajită

  Continut cafea

arabica 100%

  Prajire

normală

  Aromă

floral, dulce

  Gust

fructată, floral, lămâie

  Cultivată de

cooperative agricole din regiunea Yirgacheffe, Etiopia

  Regiunea Yirgacheffe, Etiopia
  Altitudine 1700 - 2000 metri
  Varietate Arabica heirloom
  Culegere octombrie - decembrie
  Sol vertisol
  Procesare complet spălată și uscată la soare pe pat
  Valabilitate 6 Luni

  Ambalare

în cutie metalică cu capac, sigiliu și supapă

  Greutate

0, 250 g

 

Etiopia este situată în Cornul Africii și este mărginită de Somalia spre sud-est, Djibouti la est, Kenya spre sud, Sudan către est și Eritreea spre nord-est. Acesta ocupă regiunii înalte a platoului dintre câmpiile Nilului din Sudan și Eritreea. Etiopia este una dintre cele mai mari țări din Africa, cu o suprafață de peste 1, 13 milioane de kilometri pătrați. Are o topografie robustă, cu altitudini de la aproximativ 100 de metri sub nivelul mării în depresiunea Danakil la 4600 de metri deasupra nivelului mării în Munții Semien.

Etiopia este centrul primar al fabricii de cafea Arabica. Coffea Arabica a crescut din sălbăticie în pădurile din zonele sud-vest ale regiunilor Kaffa și Buno din Etiopia de mii de ani. Ca legendă, cafeaua a fost descoperită în Etiopia în secolul al IX-lea de către un crescător de capre pe nume Kaldi. El a observat că caprele sale au devenit mai agitate, după ce au mâncat cireșele de la pomul de cafea, așa că a încercat-o singură. Un călugăr sa apropiat de Kaldi după ce a mâncat cireșele și a dus la mănăstirea sa. Călugărul a prăjit și a preparat cafeaua pentru al împărtăși cu alți călugări. Ca urmare, ei au putut să rămână treji în timpul nopților lungi de rugăciune. De atunci, cafeaua a fost acceptată pe scară largă ca o băutură stimulantă.

Etiopia are peste 70 de grupuri etnice care vorbesc peste 200 de limbi. Ca rezultat, cafeaua este numită Bunna (Amharic), Bun (Tigrigna), Buna (Oromifa), Bono (Kefficho) și Kawa (Guragigna). Unii susțin că majoritatea denumirilor pentru cafea provin din numele districtelor Kafa și Buno. Francezii și spaniolii o numesc Cafe, italienii îl numesc Caffe, germanii îl numesc Kaffee, finlandezul îl numește Kahvi, olandezul îl numește Koffie, iar grecii îl numesc Kafes. Toate sunt aproximări fonetice ale cuvântului etiopian.

Yirgacheffe
Yirgacheffe-ul este spălată și este unul dintre cele mai bune cafele cultivate în zona montană. Are aciditate fină, corp și aromă. Multe persoane sunt atrase de caracteristicile sale delicate, florale și de ceai.

Caracteristici
ceai, fructată, citrică, floral, lamaie, dulce, corp mare, foarte complexă, curată

 

Alte produse din această categorie

Stoc epuizat

Cele mai vizitate produse